Callantsoog

Callantsoog is een gezellige badplaats direct achter een duinenrij en dus vlakbij het strand.

Op het dorpsplein van Callantsoog heerst een gemoedelijke sfeer, men voelt zich er meteen thuis. Er zijn vele gezellige winkeltjes, restaurants en café’s waar altijd wel iets te doen is. Zo is er in de zomer elke woensdagavond een braderie.
Het natuurgebied ‘Het Zwanewater’ ligt naast Callantsoog en is op loopafstand dit is een prachtige omgeving voor een fijne wandeling. In de omgeving van Callantsoog zijn prima fietspaden en er kan bijvoorbeeld langs bloeiende bollenvelden worden gefietst.

Schagen

Schagen is het dichtstbijzijnde stad in de buurt van Callantsoog. Schagen heeft een groot overdekt winkelcentrum ‘Makado’ en donderdagochtend is daar een gezellige weekmarkt. Zomers is er een Westfriesche markt, dan zijn er mensen gekleed in folkloristische klederdracht en worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Den Helder

Den Helder heeft een (marine)haven en heeft vele musea, zoals het marinemuseum met een echte onderzeeër, het reddingsmuseum met een windtunnel en Fort Kijkduin met een zeeaquarium.

Alkmaar

Alkmaar heeft een oud en mooi gezellig centrum, hier zijn heel veel leuke winkelstraatjes met allerlei winkeltjes. Elke vrijdagochtend in de zomer is er een kaasmarkt. Dan wordt er op de oude manier kaas verhandeld.

Texel

Dag naar Texel behoort ook tot de mogelijkheden, op Texel kun je heel goed fietsen en op Texel zijn er veel schilderachtige plaatsen. Zeker de moeite voor een bezoek waard.

Vriendelijke eigenaren, schoon, goed en centraal in gelegen. Winkels en eet- drinkgelegenheden dicht in de buurt.

Paul en Thea